Strony widoczne dla zalogowanych użytkowników

Często się zdarza, że firma chce szczególną zawartość strony przeznaczyć tylko dla niektórych użytkowników. Dla partnerów handlowych, czy hurtowników, gdzie ceny i zniżki dla nich będą atrakcyjniejsze, jak i dodatkowe warunki sprzedaży, które będą mogli zobaczyć tylko po zalogowaniu się na waszej stronie.

Pozycje w menu i zawartość waszej strony będzie dostępna dla klienta tylko po wprowadzeniu loginu i hasła. Ta funkcja jest dostępna w pakiecie Webity.pl Maximum. Możecie tworzyć różne typy stron widocznych tylko dla zalogowanych użytkowników: edytory tekstowe, fotogalerie, formularze, katalogi produktów, itd.

Postępowanie przy tworzeniu strony widocznej tylko dla zalogowanych użytkowników:

  1. Utwórzcie „Nową stronę” i wypełnijcie wszystkie pola.
  2. Kliknijcie na „Zaawansowane właściwości” i w polu „Widoczność” zmieńcie ustawienia z „Widoczne” na „Widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników”.

  3. W następnym polu „Widoczne dla”, zaznaczcie grupę użytkowników, dla których będzie omawiana strona i pozycja w menu widoczna.
  4. Zapiszcie zmiany przy pomocy „Zapisać”.
W menu w widoku drzewa przy takiej pozycji pojawi się ikonka
Jeżeli strona już istnieje i jest widoczna dla wszystkich, a chcecie zmienić jej ustawienia, kliknijcie na przycisk „Właściwości strony” u góry po prawej. W wyświetlonym oknie zmieńcie „Widoczność” i zapiszcie zmiany. W widoku drzewa po lewej wyświetli się ikonka

Funkcje Webity.pl:

Start Standard Sklep