System logowania

Podobnym sposobem do zabezpieczenia zawartości strony hasłem tylko dla zarejestrowanych użytkowników jest zabezpieczenie strony.

Postępowanie przy tworzeniu strony zabezpieczonej hasłem:

  1. utwórzcie „Nową stronę i wypełnijcie wszystkie pola
  2. kliknijcie na „Zaawansowane właściwości i w polu „Widoczność” zmieńcie ustawienia z „Widoczne” na „Zabezpieczenie hasłem”
  3. zapiszcie zmiany przyciskiem „Zapisz”. W menu w widoku drzewa przy takiej pozycji pojawi się ikonka
Jeżeli istnieje już widoczna strona i chcecie ją zamknąć, kliknijcie na „Właściwości strony” u góry po prawej. W wyświetlonej stronie zmieńcie „Widoczność” i zapiszcie zmiany. W widoku drzewa po lewej wyświetli się ikonka .

Jaka jest różnica między stroną „Zabezpieczoną hasłem” a „Widoczną dla zalogowanych użytkowników”?
  • Jeżeli strona jest zabezpieczona hasłem wyświetli się w menu. Po kliknięciu na nią odwiedzający poda login i hasło, następne zawartość strony zostanie dla niego odblokowana.
  • Jeżeli strona jest widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników, nie wyświetla się w menu. Odwiedzający musi się najpierw zalogować i wpisać login i hasło (www.twojanazwa.pl/admin). Następne wyświetlą się wszystkie ukryte do tego momentu pozycje menu.

Funkcje Webity.pl:

Start Standard Sklep